فلزیاب ها دستگاه های قدرتمندی هستند که می توانند در صورت وجود اشیاء با ارزش در زیر زمین، سیگنال هایی را برای کاربر ارسال کنند. همانطور که برای یک جنگجو مهترین چیز شمشیر است ،برای یک کاوشگر نیز مهمترین چیز یک فلزیاب خوب است. ۶ نکته کلیدی برای استفاده از فلزیاب را اینجا مرور می […]

فلزیاب ها دستگاه های قدرتمندی هستند که می توانند در صورت وجود اشیاء با ارزش در زیر زمین، سیگنال هایی را برای کاربر ارسال کنند. همانطور که برای یک جنگجو مهترین چیز شمشیر است ،برای یک کاوشگر نیز مهمترین چیز یک فلزیاب خوب است. 6 نکته کلیدی برای استفاده از فلزیاب را اینجا مرور می کنیم

 

دانستن اینکه چگونه از فلزیاب خود استفاده کنید، تعیین کننده اصلی موفقیت یا شکست شما در پیدا کردن گنجینه ها خواهد بود.

اگر می خواهید بدانید که چگونه از یک فلزیاب استفاده کنید، ادامه مطلب را همراه ما باشید.

 

قطعات اصلی یک فلزیاب استاندارد:

چهار قطعه اساسی برای هر فلزیاب  نوکتا (noktadetectors) فلزی عبارتست از:

تثبیت کننده: کمک به ثبات دستگاه در هنگام حرکت و جاروب کردن

جعبه کنترل: کنترل های اصلی دستگاه و پردازش سیگنال و یا پالس های دریافت شده در این قسمت قرار می گیرد.

کویل جستجو:صفحه گرد مانند در پایین دستگاه که به سمت زمین اشاره می کنید.

شفت: میله ای که کویل جستجو را به جعبه کنترل متصل می کند.

 

6 نکته کاربردی در استفاده از یک فلزیاب، طلایاب یا گنج یاب:

 

  1. 1. عمل جاروب کردن

اولین چیزی که باید در تشخیص فلزات یاد بگیریم، عمل جاروب کردن دستگاه است.نکته مهم این است که در هنگام حرکت و جاروب کردن زمین، به آرامی و با دقت حرکت کنید نه سریع و عجله ای!!! حرکت کردن با گام های آهسته و پوشش همه نقاط زمین به فلزیاب این امکان را می دهد تا پالس ها و سیگنال های فرستاده شده را به دقت دریافت و تجزیه و تحلیل کند.کاری که در حرکت های سریع اتفاق نمی افتد.

 

  1. 2. تست اشیاء مختلف

قبل از اینکه به محل جستجوی موردنظر خود بروید، دستگاه خود را با فلزات مختلف آزمایش کنید. سعی کنید از اشیاء معمولی مثل سکه و النگو استفاده کنید و آن را زیر زمین دفن کنید و تست کنید(البته مواظب باشید گمشون نکنید 😀 ). فلزیاب خود را آزمایش کنید و ببینید که آیا قادر به شناسایی آنها است یا نه. این مرحله مخصوصا برای فلزیاب نوع VLF ها با تغییرات فاز مفید است.

 

  1. با صداهای دستگاه طلایاب خود آشنا باشید

با دستگاه خود برای مدت ها کار کنید و انواع تست ها را انجام دهید و ببینید که برای هر نوع جنس چه صدای هشداری دارد تا در جستجوی زمین مورد نظر خود دچار سردرگمی نشوید و وقت خود را تلف نکنید!

 

  1. 4. روش متداول جستجو

زمین را بطور منظم بوسیله 4 عدد سنگ علامت گذاری کنید و ان منطقه را اسکن کنید و سعی کنید به دقت منطقه علامت گذاری شده را اسکن کنید.اگر در جایی دستگاه الارم داد ، اطلاعات ظاهر شده روی صفحه نمایش دستگاه گنج یاب را یادداشت کنید.

 

  1. 5. از پروب سکه استفاده کنید

هنگامی که نقطه خود را علامت گذاری کرده اید، حفره ای مرتب و مناسب برای ان را حفاری کنید تا به آسانی گنجینه های دفن شده را پیدا کنید.

 

  1. 6. دل سرد نشوید

ممکن است در این راه بارها و بارها شکست بخورید ولی اگر می خواهید موفق شوید نباید دل سرد شوید و همچنان به کاوش و تلاش خود ادامه دهید

 

خطای فلزیاب، گنج یاب و طلایاب های تصویری در چیست؟

 

در کل 2 مدل دستگاه طلایاب تصویری وجود دارد:

 

مدل اول دستگاه های سنسوری هستند که در واقع همان دستگاه های با تکنولوژی GPR هستند و معمولا ساخت کشورهایی اروپایی هستند و از اساس برای مصارف ژئوفیزیک و زمین شناسی طراحی و ساخته شده اند و در مشاغلی مانند تونل زنی ، سدسازی ،ساختمان سازی و زمین شناسی کاربرد دارند ولی متاسفانه در ایران بعنوان دستگاه های فلزیاب و گنج یاب به فروش می رسند !

تنها استفاده ای که در زمینه گنج یابی می توان از این دستگاه ها کرد ، بحث حفره یابی و تونل یابی این دستگاه هاست و تجربه نشان داده هیچ اپراتوری تاکنون نتوانسته با این مدل دستگاه ها در امر گنج یابی به موفقیتی برسد !

بنابراین اگر قصد خرید چنین دستگاه هایی را دارید به حرف فروشنده ها مبنی بر شناسایی فلزات قدیمی توجه نکنید.اگر دستگاهی فلز جدید را شناسایی کند ، فلز قدیمی را نیز با عمق بیشتر شناسایی خواهد کرد ولی اگر فلز جدید را شناسای نکند ، فلز قدیمی را نیز شناسایی نخواهد کرد.

در حالت کلی دلیل اصلی خطای فلزیاب و طلایاب های تصویری طراحی نشدن آن ها برای کارهای گنج یابی است و بیشتر برای مصارف ژئوفیزیک مناسب می باشند.

نوع دوم دستگاه های فلزیاب و گنج یاب تصویری ، دستگاهای با تکنولوژی پالسی تصویری هستند که در این دستگاه ها بخش اسکن مجزا از قسمت نقطه زنی بوده و ربطی به کارایی دستگاه ندارد .مانند دستگاه Lorenz Z1 و Deep Hunter و Invenio ترکیه که بخش تصویر گیری این دستگاه ها جدا از نقطه زنی آنهاست و هیچ ربطی به کاهش یا افزایش درقدرت عمق زنی یا نقطه زنی دستگاه ندارد.

هم چنین در دستگاههای پالسی داشتن یا نداشتن اسکن همانند ظبط صوت برای اتومبیل است که داشتن یا نداشتن آن دخالتی در عملکرد موتور ندارد.

www.worlddetector.com