فیلمفارسی با فیلمِ فارسی فرق دارد/ برکناری برای نهی از منکر به گزارش کانال خبری ایران در کانال مجله هنری فیلمفارسی با فیلمِ فارسی فرق دارد/ برکناری برای نهی از منکر  به گزارش خبرنگار هاریکا، نشست رونمایی از مستند «داستان امر و نهی» به کارگردانی محمدهادی نعمتی و با حضور محمد تقی فهیم منتقد سینما […]

فیلمفارسی با فیلمِ فارسی فرق دارد/ برکناری برای نهی از منکر

به گزارش کانال خبری ایران در کانال مجله هنری فیلمفارسی با فیلمِ فارسی فرق دارد/ برکناری برای نهی از منکر  به گزارش خبرنگار هاریکا، نشست رونمایی از مستند «داستان امر و نهی» به کارگردانی محمدهادی نعمتی و با حضور محمد تقی فهیم منتقد سینما و جلیل محبی دبیر سابق ستاد امر به معروف و نهی از منکر امروز چهارشنبه ۱۰ اسفند ماه برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمدتقی فهیم گفت: ابتدای مستند می‌گویند فیلم فارسی و این غلط است و باید بگویند فیلمفارسی. وقتی از کلمه فیلم فارسی استفاده می‌کنید بار معنایی مثبتی دارد.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان کرد: آنچه که باعث شده امروز با یک سینمای اخته و بی خاصیت روبرو باشیم حاصل همین اتفاقاتی است که در اوایل انقلاب افتاد و باعث حذف بخشی از بدنه سینما شد که می‌توانست در خدمت سینمای ایران باشد. امثال مخملباف همان کاری را که الان برای اسرائیل انجام می‌دهند آن زمان انجام می‌دادند و به عنوان سرباز جریانات پشت پرده فعالیت می‌کردند.
این منتقد سینما ادامه داد: اگر فیلمی نتواند سرگرم کند و مخاطب را حفظ کند به درد همین محفل‌های خودمانی می‌خورد. اما درباره تندروی‌های ابتدای انقلاب نیز باید بگویم که در همه انقلاب‌ها چنین تندروی‌هایی وجود دارد. در آن زمان برخی از مدیران با فرهنگ بیگانه بودند که از جمله می‌توان به روحانیون و بچه مسلمان‌هایی که با سینما بیگانه بودند، اشاره کرد.
فهیم یادآور شد: سینما برای مردم عادی است و مردم قهرمان و قصه می‌خواهند تا پای فیلم‌ها بنشینند. ما این روزها شاهد سینمای حزبی هستیم که کارکرد آن ارائه بیانیه است. سینمای مردمی باید آدم‌های مورد پسند داشته باشد. بین سلبریتی و محبوب بودن تفاوت بسیاری وجود دارد، همان مسأله‌ای که در ابتدای انقلاب از هم تفکیک نشد.
در بخش بعدی نشست نعمتی کارگردان مستند بیان کرد: این مستند یک سه گانه است، که یکی از بخش‌های آن در حوزه جریان‌های سیاسی روایت می شود.
جلیل محبی نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: در سال ۹۷ به یک پژوهشگر پیشنهاد دادم تا درباره مساله امر و نهی در سینما تحقیق کند. محصول بسیار جالبی در اختیار من گذاشت که نمی‌شد آن را منتشر کرد؛ در آن زمان به این نتیجه می‌رسیدید که عده‌ای عامدانه در آن دوران ورود کرده تا امر به معروف و نهی از منکر جای خود ننشیند. در نهایت تصمیم گرفته شد تا مستندی درباره کسانی که از ۷۶ به بعد تبدیل به روشنفکر شده و ابتدای انقلاب روش دیگری را دنبال می‌کردند، تولید شود.
وی در پایان تصریح کرد: در این چهل سال هیچ کس به اندازه مسئولان جمهوری اسلامی در مقابل امر به معروف و نهی از منکر نایستاده است چرا که هیچ کدامشان راضی نیستند تا این کار را از خودشان شروع کنند من هم به این دلیل از سمت خود برکنار شدم چون به کسی امر به معروف و نهی از منکر کردم. امیدوارم براتون خبر   فیلمفارسی با فیلمِ فارسی فرق دارد/ برکناری برای نهی از منکر براتون مفید بوده باشه

 
2023-03-01 16:55:14