حاتمیکیا بالاخره داوری فجر را میپذیرد؟/ عاشقی به سبک «بزرگ آقا» به گزارش کانال خبری ایران در کانال مجله هنری حاتمیکیا بالاخره داوری فجر را میپذیرد؟/ عاشقی به سبک «بزرگ آقا» خبرگزاری هاریکا – گروه هنر: «هاریکا سیمرغ» عنوان بسته خبری-تحلیلی روزانهای است که به مرور متن و حاشیه چهلویکمین جشنواره فیلم فجر میپردازد. هر […]
به گزارش کانال خبری ایران در کانال مجله هنری حاتمیکیا بالاخره داوری فجر را میپذیرد؟/ عاشقی به سبک «بزرگ آقا» خبرگزاری هاریکا – گروه هنر: «هاریکا سیمرغ» عنوان بسته خبری-تحلیلی روزانهای است که به مرور متن و حاشیه چهلویکمین جشنواره فیلم فجر میپردازد. هر روز میتوانید با «هاریکا سیمرغ ۴۱» در جریان آخرین تحولات بزرگترین رویداد سینمایی کشور، در تازهترین دوره برگزاری قرار بگیرید. امروز سهشنبه ۱۸ بهمنماه و همزمان با هفتمین روز اکران فیلمهای چهلویکمین جشنواره فیلم فجر، در پردیس سینمایی ملت و سایر سینماهای مردمی با هفتمین شماره از «هاریکا سیمرغ ۴۱» همراه شوید. چهره روز؛ علی نصیریان برای معرفیاش نیاز به مقدمه و موخره طولانیای نیست، حتی آنهایی که چندان سینما و تلویزیون را پیگیری نمیکنند حتماً یکبار آثارش را تماشا کردهاند، حتماً یکبار اتفاقی پوستر فیلمهایش را بر سردر سینماها دیدهاند، حتماً یکبار بریده فیلمهایش را در فضای مجازی دیدهاند بازیگری که بارها و بارها قدرت بازیاش را به رخ کشیده و حتی در ۸۰ و چند سالگی هنوز از پای ننشسته است. از علی نصیریان میگوییم. مردی که قدیمیها او را یکی از پنج تن سینمای ایران خطاب میکردند و مخاطبان دهه نود او را با «بزرگ آقا» ی سریال «شهرزاد» به یادش میآوردند. او اما از همان زمانی که در فیلمهای اولیه داریوش هاریکاجویی همچون «گاو» و «آقای هالو» به ایفای نقش میپرداخت در ذهنها باقی ماند. علی نصیریان با همه کارنامه پربارش اما در سال ۹۷ برای اولینبار موفق به کسب سیمرغ بلورین نقش مکمل مرد از آن دوره از جشنواره آن هم در ۸۳ سالگی شد تا همه بگویند باز هم دود از کنده بلند میشود. گفتنیها درباره او کم نیست و این سطور را فقط برای این مینویسیم که بگوییم هنوز نقشهایش به جان مینشیند.
درست چند روز قبل از برگزاری چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر بود که نامهای از سوی علی نصیریان خطاب به دبیر جشنواره منتشر شد که در آن آورده بود به دلیل مشکلات جسمی و عوارض روحی از حضور در جشنواره و هر برنامه مرتبط با آن معذور است، در میان همه واکنشهای اعتراضی که در این چند مدت از سوی برخی بازیگران نسبت به جشنواره شاهد بودیم تا جایی که بیسابقهترین دوره فجر را از منظر حضور نیافتن بازیگران در نشستهای رسانهای سپری میکنیم، این اما نامهای بود که بار دیگر مخالفان و موافقان جشنواره از متانت علی نصیریان یاد کنند و او را بزرگآقای سینمای ایران بخوانند. علی نصیریان روز گذشته روایتگر زندگی شمس در «هفت بهارنارنج» بود کاراکتری که میتوان قرابتش را با زندگی واقعی او هم دید؛ همانجایی که همسرش در بستر بیماری میماند اما عاشقانه به مراقبت از او میپردازد همین موضوع بود که خبرنگاران را بر آن داشت تا از فرشاد گلسفیدی کارگردان این فیلم درباره شباهت این نقش با شخصیت خود علی نصیریان در واپسین روزهای زندگی همسرش سوال کنند و گلسفیدی هم آن را تأیید کند. «هفت بهارنارنج» با آنکه احتمالاً به لحاظ کیفی و فیلمنامه نمیتواند از فیلمهای محبوب مخاطبان باشد اما آنچه در این فیلم باز هم تمام نشدنی است کیفیت حضور علی نصیریان است تا آنجایی که به گفته کارگردانش او یک تنه بار اصلی این فیلم را بر دوش کشیده است. حاشیه روز؛ فهرست داوران لو رفته است؟ همین دو روز پیش بود که مجتبی امینی دبیر جشنواره فیلم فجر در پاسخ به پیگیریهاریکا خبر درباره تأخیر در معرفی هیأت داوران این دوره از جشنواره توضیح داد که این تأخیر تعمدی و براساس زمانبندیای است که شورای سیاستگذاری جشنواره در نظر گرفته است تا از فشارهای احتمالی به اعضای این هیأت از سوی برخی جریانات رسانهای جلوگیری شود. این تصمیم هرچند جلوی حاشیههای ناشی از فشار بر داوران را میتواند بگیرد اما زمینهساز شکلگیری جریانی از گمانهزنی و شایعات در محافل رسانهای درباره ترکیب احتمالی هیأت داوران شده است. روز گذشته این جریان گمانهزنی اوج گرفت و فهرستهایی در فضای مجازی بازنشر میشد که ترکیبی از چهرههای متفاوت را در خود جای داده بود. در میان این فهرستها اما یکی از پرتکرارترین و جلبتوجهبرانگیزترین نامها نام ابراهیم حاتمیکیا بود. ابراهیم حاتمیکیا در دهه ۶۰ و ۷۰ با داوری در ۴ دوره جشنواره فیلم فجر از چهرههای پرکار در حوزه داوری این رویداد به حساب میآمد. او بعدها در دهه ۸۰ تنها یک بار این مسئولیت را پذیرفت و بعد از آن دیگر به دعوت برگزارکنندگان فجر برای داوری پاسخ مثبت نداد. دعوتی که در مواردی حتی صورت رسانهای هم پیدا کرد.
در سال ۹۷ بود که ابراهیم داروغهزاده دبیر سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر با انتشار یادداشتی کوتاه خطاب به ابراهیم حاتمیکیا نوشت: «از آخرین باری که داور جشنواره فیلم فجر انقلاب بودید ۱۰ سال میگذرد. از صمیم قلب آرزو داریم پس از ۱۰ سال دوباره افتخار بدهید و در مقام قاضی در جشنواره سیوهفتم فیلم فجر انقلاب حضور داشته باشید.» ابراهیم حاتمیکیا اما این دعوت را نپذیرفت تا همچنان از چهرههایی باشد که گویی رغبتی به قبول مجدد مسئولیت داوری ندارد. داروغهزاده بعدها در یک گفتگوی تلویزیونی درباره عدم حضور چهرههایی همچون اصغر فرهادی و ابراهیم حاتمیکیا در ترکیب داوران جشنواره فجر در سالهای اخیر، از دشواری و حساسیت کار داوری و ملاحظات این چهرههای مطرح برای قرار نگرفتن در جایگاه قضاوت گفته بود. حالا نام ابراهیم حاتمیکیا جدیتر از همیشه بهعنوان یکی از گزینههای اصلی داوری جشنواره فیلم فجر مطرح شده است. حاتمیکیا در حالی با این پیشنهاد مواجه شده که در دورههای مختلف یکی از چهرههای معترض به عملکرد هیأتهای داوری فجر بوده و حالا حضورش میتواند باردیگر ملاکهای مدنظر این فیلمساز باسابقه برای داوری مطلوب در این رویداد سینمایی را به نمایش بگذارد. آیا او این بار دعوت مسئولان جشنواره فجر را پذیرفته است. پیشنهاد ویژه؛ گلهای باوارده هاریکاداد خوشبخت بعد از «آبادان یازده ۶۰» به سراغ موضوعی تازه از جنگ رفته، اساساً مسایل جنگ و جنوب جزو دغدغههای اوست. او حالا موضوعی تازه از دفاع مقدس را در «گلهای باوارده» به تصویر بکشید. فیلمی که در ابتدا «پالایشگاه» نام داشت و بعد از مدتی تغییر نام داد. هاریکاداد خوشبخت اصالتاً جنوبی است و زیستش در این منطقه و حوادثی که آبادان در طول این سالیان از سر گذارنده در سینمای خوشبخت هم موثر بوده تا بتواند بخشی از مصائب آن دوران را در قالب فیلم دیدنی کند. ایده «گلهای باوارده» از همان زمان که «آبادان یازده ۶۰» را ساخت با او بود اما خوشبخت هر بار در گفتگوهایش عنوان میکرد که این فیلم برای ساخت نیاز به همراهی مسئولان صنعت نفت دارد چون اساساً موضوعش با آن گره خورده است.
«گلهای باوارده» با آنکه چندی پیش به دلیل ماجراهای حمید فرخنژاد و آن دستمزد معروفش که بدون بازی در پلانی دریافت کرده و رفته است، دچار حاشیه شد اما سرمایهگذارش بنیاد سینمایی فارابی به این فیلم امید بسته تا بتواند حضوری آبرومند در ویترین جشنواره فیلم فجر داشته باشد. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: در سال ۱۳۵۹ همزمان با جنگ تحمیلی، تعدادی از مهندسین پالایشگاه نفت آبادان در تلاش هستند با امکانات و تجهیزاتی که در داخل انبارهای آن است، پالایشگاههای دیگر را ترمیم کنند. در این فیلم سینمایی بازیگرانی چون بانیپال شومون، امیررضا دلاوری، الهام نامی نیک، نادر سلیمانی و یاسین مسعودی حضور دارند. «گلهای باوارده» امشب ۱۸ بهمن ماه در ساعت ۱۹ در پردیس ملت (خانه رسانه) روی پرده میرود. امیدوارم براتون خبر حاتمیکیا بالاخره داوری فجر را میپذیرد؟/ عاشقی به سبک «بزرگ آقا» براتون مفید بوده باشه
2023-02-07 14:03:14
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.
شماره ضایعاتی در تهران
خرید قهوه اینترنتی
خرید کاور آیپد
دریل مگنت
ابعاد درب ضد سرقت
سامانه ارسال پیامک حرفه ای
ویزای دانمارک
انواع قطعاتsmd
فروش انواع کانکتور
وام با چک
safahanservice.com
سفارش غذا
خرید قسطی موتور
آموزش تعمیرات مک بوک
هدیه شب یلدا
لوازم یدکی خودروهای خارجی
کانال سیگنال ارز دیجیتال
سوکت لیفتراکی
میز جلو مبلی مدرن
تجارتخانه آراد برندینگ
اینفینیتی
تشک طبی
طلا گشت
عجم گشت
ساختمان سلامت
هاریکا ایده
اخبار روز ایران
Wednesday, 4 December , 2024